În Iisus Hristos este o singură viață: de la naștere în veșnicie
"În Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie."
Părinți contemporani |
Părintele Constantin Necula
Tag-uri:
Cel ce urmează poruncilor lui Hristos nu moare niciodată
"Cel ce urmează poruncilor lui Hristos nu moare niciodată. Moare după trup, după patimi, dar se învredniceşte a trăi încă din această viaţă în Rai, în Biserica noastră, iar apoi în veşnicie."
Sfinți Părinți |
Sfântul Porfirie Kafsokalivitul
Tag-uri:
Cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte
"Asta înseamnă a fi de fapt soțul cuiva. A-l însoți în toate. Din nefericire cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte, când ar mai avea atâtea să își spună. "
Părinți contemporani |
Părintele Constantin Necula
Pe omul duhovnicesc frica de moarte îl părăsește
"Prin harul lui Dumnezeu, omul a reușit să urce duhovnicește, se schimbă, devine un alt om, și frica îl părăsește. Nu se mai teme de moarte și considera viața actuală, oricât de bună ar fim ca o robie."
Despre odihna ca preludiu al morții
"La niciun moment al vieții nu-și poate spune omul: am terminat, de acum odihnă; fiindcă odihna, în acest sens, se egalează cu evoluția închisă, care este preludiul morții - nu o moarte materială, dar moarte."
Mari oameni de știință |
Doctor Grigore T. Popa
Nu suntem născuți de timp, ci de veșnicie
"Nu suntem născuți de timp, ci de veșnicie. Așa se face, că avem într-o fărâmă de țărână și celălalt tărâm. Deși trăim o vreme îmbrăcați de lumea aceasta, totuși ni se întâmplă clipe când fratele vis și sora moarte ne dau târcoale și ne despică făptura în două."
Taina omului: Omul nu poate dispărea ci rămâne în veșnicie
"Dacă în natură ne-am obișnuit să vedem că lucrurile "apar și dispar", omul se impune cu taina sa de indestructibilitate. Omul nu poate "pieri" și aparenta "moarte" nu-l poate distruge pe om. Această permanență a omului până la veșnicie este însăși taina omului. De aceea omorârea unui om este o crimă ce nu se iartă, ci se ispășește... Blestemul morții este "judecata" cea mai dură."
Neispășirea păcatelor înainte de moarte
"Dacă cineva, păcătuind în chip vădit şi nepocăindu-se, n-a pătimit nimic până la moarte, socoteşte că judecata lui va fi fără milă acolo."
Creștinii trebuie să caute mereu spre cele cerești
"Aşadar, dacă aţi înviat împreună cu Hristos, pe cele de sus căutaţi-le, acolo unde este Hristos şezând de-a dreapta lui Dumnezeu; la cele de sus cugetaţi, nu la cele de pe pământ; căci voi aţi murit, iar viaţa voastră este împreună cu Hristos ascunsă'n Dumnezeu."
Libertatea înseamnă eliberarea de păcat
"Libertatea înseamnă eliberarea de păcat şi de moarte în Hristos, iar în plan social - lupta ideilor."
Mari duhovnici |
Părintele Gheoghe Calciu-Dumitreasa
Tag-uri: