Mai jos puteți vedea toate citatele extrase din cartea
Un martir al Crucii - Viața și scrierile lui
Un martir al Crucii - Viața și scrierile lui
Teodor M. Popescu
  • Christiana
  • București
  • 2006
  • 1
  • 130 X 200
  • 540
Teodor M. Popescu
Teodor M. Popescu
1893-1973
"Istoria n-a cunoscut o formă de fanatism mai orb, mai îngust, mai neîndurat decât fanatismul ateismului bolșevic. Acest Antihrist nu se mulțumește cu necredința sa; el o vrea pe a tuturor și nu ar avea odihnă și spațiu decât în ziua în care ar reuși să smulgă pe Dumnezeu și să-l arunce, ca pe o prejudecată odioasă, din mintea celui din urmă credincios."
Tag-uri:
Sursa: Teodor M. Popescu, Un martir al Crucii - Viața și scrierile lui, Editura Christiana, București, 2006, p. 232
Teodor M. Popescu
Teodor M. Popescu
1893-1973
"N-a exista, de când este lumea, o mai îndrăzneață uzurpare, o mai completă răsturnare, o mai nerușionoasă falsificare a tot ce are omenirea mai prețios, mai sfânt și mai salutar, decât cea pe care o proclamă și o urmărește astfel bolșevismul. N-a fost împietate, n-a fost rătăcire, n-au fost aberație și primejdie mai mari decât acestea, de a sili Biserica creștină să se întoarcă împotriva lui Hristos, de a sili întreaga omenire să se întoarcă împotriva lui Dumnezeu."
Tag-uri:
Sursa: Teodor M. Popescu, Un martir al Crucii - Viața și scrierile lui, Editura Christiana, București, 2006, p. 236
Teodor M. Popescu
Teodor M. Popescu
1893-1973
"Anticreștinismul comunist de acolo vine, din întregi secole trecute, și mai ales din cel precedent nouă. Vine din concepții și manifestări antibisericești sau antireligioase ce datează de câteva veacuri, din revoluții sociale, politice, culturale, religioase, intrate definitiv în istorie, din atitudini laice anticlericale, din concepții științifice și filozofice materialiste... "
Sursa: Teodor M. Popescu, Un martir al Crucii - Viața și scrierile lui, Editura Christiana, București, 2006, p. 239