Mari oameni de știință
Religia și știința se întregesc
"Religia și știința naturii nu se exclud, cum cred sau se tem unii în ziua de astăzi, ci se întregesc și se armonizează împreună."
Știința nu construiește pe un fundament solid
"Baza empirică a științei obiective nu este ceva 'absolut'; știința nu construiește pe un fundament solid. Aceasta este mai degrabă o mlaștină deasupra căreia se ridică construcția teoriilor ei îndrăznețe. Ea este o construcție, ai cărei piloni se scufundă în mlaștină - dar nu pătrund într-un fundament solid, natural. A renunța să se pătrundă cu pilonii mai adânc, nu se face, ci se speră că pilonii vor rezista la greutatea clădirii, și se decide că rezistența oferită de piloni este suficientă cel puțin pentru un timp."
Doar Adevărul se verifică în creație
"Omul își poate imagina lucruri care sunt false, dar poate înțelege doar lucrurile care sunt adevărate, pentru că dacă lucrurile sunt false, perceperea lor este de neînțeles (imperceptibilă)."
Cunoașterea omului despre Univers: o picătură într-un ocean
"Ceea ce știm este ca o picătură. Ceea ce nu știm este ca un ocean."
Creatorul ochiului este același cu dătătorul legilor opticii
"A fost ochiul făurit fără pricepere în optică, și urechea fără știința numerelor?"
Cel sincer cu sine însuși, gândește corect, și ajunge la Adevăr
"Cine nu cugetă decât pe jumătate, acela nu crede nici în Dumnezeu; dar cine cugetă corect, acela trebuie să creadă în Dumnezeu."
Știința nu poate spune niciodată: Iată în sfârșit adevărul despre natură!
"Nicio teorie științifică nu este vreodată concludent verificată, la oricâte teste ar fi rezistat cu succes. Iar această concluzie concordă cât se poate de bine cu istoria științei; chiar și o construcție intelectuală atât de bine atestată și atât de larg acceptată cum este fizica newtoniană, nu s-a dovedit pe veci imună la revizuire.[...] Știința își poate, desigur, ameliora teorile, transformându-le sau înlocuindu-le prin noi teorii care rezistă la toate testele cărora le-au făcut față cele vechi, și în plus la altele. Ea însă nu poate spune niciodată definitiv: Iată în sfârșit Adevărul despre Natură."
Mai avem multe de descoperit în Univers
"Sunt multe mistere în știință. Se pare că știm doar aproximativ despre 5% din materia din univers [...] Suntem convinși că cealaltă materie este acolo, dar nu este în stele, nu este lumină sau gaz. Ce este? Este clar acolo, conform comportamentului cosmologic, dar nu știm ce este [...] Mecanica cuantică și relativitatea generală sunt minunate și ne spun o mulțime de lucruri. Dar se pare că nu sunt consistente una cu alta. Ce ne scapă? [...] Sunt noi fenomene și legi ale științei care vor fi descoperite sau nu vom putea niciodată să le înțelegem pe deplin?"