Biografie

Părintele Octavian Moșin
S-a născut la 3 iunie 1977, în orașul Drochia, într-o familie de intelectuali. Absolvă liceul Teoretic "B. P. Hașdeu" din localitate, după care urmează Academia Teologică din Chișinău.

Fiind pasionat de poezie și literatură, studiază la facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova. A urmat programe de master în teologie, filozofie și asistență socială.

În anul 2010 susține texa de doctor în teologie la Universitatea "L. Blaga" din Sibiu, România. Activează și colaborează la diverse publicații bisericești și laice din republică. Este cadru didactic la USM și la alte instituții de învățământ superior. Conduce un Centru social bisericesc și Asociația Studenților Creștin Ortodocși.

Este autor a zeci de studii și articole de soecialitate. A fost implicat în proiecte mass-media și de asistență socială. A organizat și participat la numeroase întruniri științifice desfășurate în țară și peste hotare.

Din anul 2001 este hirotonit preot și slujește la capela studențească "Întâmpinarea Domnului" din incinta USM, concomitent administrând lucrările de edificare a unui locaș sfânt în localitatea Dumbrava din preajma Chișinăului.

Părintele Octavian Moșin

  • 03 Iunie 1977
  • orașul Drochia, Republica Moldova
  • Teolog, Profesor, Preot
  • român
  • ortodoxă