Mai jos puteți vedea toate citatele extrase din cartea
Cununile slavite
Cununile slavite
Traian Dorz
  • Oastea Domnului
  • Sibiu
  • 2006
  • 1
  • -
  • -
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Nimeni nu se poate dezvinovați spunând ca el nu-L poate vedea și că nu-L poate cunoaște pe Dumnezeu, când lucrările Sale grăiesc așa de puternic despre Domnul, când sunt atâtea mărturii atât din afara noastră, cât și din lăuntrul nostru. Și când gândurile noastre care între ele se învinovățesc sau se dezvinovățesc, ele însele sunt o mărturie puternică din lăuntrul nostru. Care dintre noi se poate dezvinovăți că nu L-a putut vedea și simți atât în afară, cât și în lăuntrul sau pe Dumnezeu?"
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Din pricina părinților credincioși, Dumnezeu nu-i leapădă de tot nici pe urmașii lor cei nevrednici. Ci, pedepsindu-le vinovăția, este gata totuși să le arate bunăvoința prin care, dacă o vor înțelege, vor dobândi iarăși pacea cu El, așa cum au avut-o părinții lor."
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006, p. 10
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Atunci voi, fiind plăcuţi lui Dumnezeu, din pricina ascultării de Hristos, veţi atrage această dragoste a lui Dumnezeu şi asupra fiilor voştri. Ei se vor naşte sfinţi. Apoi vor învaţa de la voi sfinţenia şi se vor deprinde s-o urmeze… Dar chiar dacă n-ar vrea să facă acest lucru în zilele vieţii voastre, va veni vremea când, mai târziu, în mijlocul necazurilor lor, ei îşi vor aduce aminte de tot ce le-aţi arătat voi. Atunci vor striga către Dumnezeu, aducându-I aminte de voi, parinţii lor credincioşi. Iar El, din pricina voastră, Îşi va aduce aminte de ei şi-i va izbăvi (Deut 10, 15)."
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006, p. 10, Traian Dorz, Cununile slavite, 2006, p. 10
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Noi suntem convinși că nici un alt mijloc nu există pentru ca țara noastră să ajungă la un înalt nivel luminos și fericit decât prin Hristos."
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006, p. 77
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Când educaţia omului credincios şi cultura lui şi întreg felul lui de viață se alimentează neîncetat din izvoarele lui Hristos, cât de sigur şi de linistit înaintează el prin toate caile sale spre înălţimi!"
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006, p. 91
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Fericit este sufletul care, o dată ce a venit la Hristos, rămâne cu hotarâre statornic în ascultarea smerita şi curată de voia Lui."
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006, p. 121
Poetul Traian Dorz
Poetul Traian Dorz
1914-1989
"Având o singură armă: dragostea lui Hristos, o singură țintă: mântuirea și Împărăţia Lui, un singur steag: Crucea și Jertfa Sa, creștinii dintâi, ei, cei foarte puțini și străini, dar călăuziţi de porunca și puterea lui Hristos, au îndrăznit să meargă să cucerească lumea pentru Dumnezeu; – şi au cucerit-o."
Sursa: Traian Dorz, Cununile slavite, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2006, p. 201