Nici măcar un ordin rar din întâmplare

Doctor Ștefan Mindea
Doctor Ștefan Mindea
"Un exemplu pe care îmi place foarte mult sa-l dau colegilor mei care spun ca sunt atei. Daca eu scot din buzunar 10 monede si le arunc pe jos, ele se împrastie. Daca voi arunca de ori câte ori doriti dumneavoastra aceste monede, nu exista matematic probabilitatea ca ele sa se aseze de la sine una peste alta. Daca niciodata monedele nu se vor ordona asa cum am spus, asta demonstreaza randomness, dezordinea. În matematica, lucrurile care sunt posibile statistic au macar teoretic posibilitatea de a se întâmpla, fie si una la un miliard, la un triliard de ori, dar aici nu poate fi vorba nici macar de asa ceva. Din hazard, din întâmplare nu poate iesi niciodata ceva ordonat de la sine."

Justifică numele tău de creștin

Doctor Ștefan Mindea
Doctor Ștefan Mindea
"Poți vorbi frumos despre Dumnezeu, iar oamenii să te vadă agitat, arogant, necinstit. Atunci nu se justifică numele tău de creștin. Aduci un deserviciu credinței tale. Degeaba te duci la biserică, postești, te rogi, te spo­vedești, te împărtășești."

Credința în Hristos este esența vieții omului

Doctor Ștefan Mindea
Doctor Ștefan Mindea
"Credința în Hristos este esența vieții omului. Vă dați seama că, dacă pentru o clipă Dumnezeu nu ar fi în viața noastră, toate ar fi fără un scop, fără un rost."

Valoarea omului constă în a fi cât mai apropiat cu sufletul de Cel Care l-a creat

Doctor Ștefan Mindea
Doctor Ștefan Mindea
"Valoarea omului constă în a fi cât mai apropiat cu sufletul de Cel Care l-a creat. Exact ca un fiu care poate să meargă, să realizeze lucruri incredibile, dacă-și pierde legătura cu părinții, dacă nu știe să-i prețuiască pe cei care i-au dat viață, atunci realizările lui vor fi, nu vreau sa zic în zadar, dar le va lipsi mult din esență."