Biserica trebuie să identifice alte expresii în discuţiile cu homosexualii

Părintele Alexie Uminski
Părintele Alexie Uminski
"Problema homosexualităţii nu este una nouă, e de atâţia şi atâţia mii de ani. Şi în trecut veneau astfel de oameni la spovedanie, iar slujitorilor le revenea să lucreze cu ei, însă e clar că atunci homosexualitatea era percepută ca ceva nefiresc şi ca un comportament păcătos."
Tag-uri:
Biserica trebuie să identifice alte expresii în discuţiile cu homosexualii.
Problema homosexualităţii nu este una nouă, e de atâţia şi atâţia mii de ani. Şi în trecut veneau astfel de oameni la spovedanie, iar slujitorilor le revenea să lucreze cu ei, însă e clar că atunci homosexualitatea era percepută ca ceva nefiresc şi ca un comportament păcătos. 
Astăzi, prin intensa socializare a homosexualităţii, slujitorii se confruntă cu o nouă problemă. Ea urmează reconştientizată şi căutate noi modalităţi în comunicarea cu aceşti oameni, care nu se mai simt păcătoşi, dar au senzaţia de o stare firească. 
Cum să depăşim astăzi această problemă? – e o întrebare destul de dificilă, deoarece presupune alte modalităţi de comunicare  cu cei care pătimesc şi o implicare foarte serioasă din partea psihologilor şi psihoterapeuţilor, slujitorilor, care ar aborda problema în aspecte contemporane.

Comemorări

Biblia Ortodoxa - Citateortodoxe.ro

Citate pe autori